wtorek, 9 października 2012

Babeczkowe szaleństwo

Doskonałe na każdą okazję
Babeczki Marmurkowe


 
 
Składniki:
 
1 ½ szklanki mąki
Łyżka proszku do pieczenia
Niepełna szklanka cukru
Opakowanie cukru waniliowego
Szczypta soli
2 jajka
Szklanka mleka
Trochę poniżej ½ szklanki oleju
 
Przygotowanie:
 
Mąkę przesiej do miski, dodaj do niej proszek do pieczenia, cukier, sól oraz cukier waniliowy.
W osobnym naczyniu jajka roztrzep z mlekiem i olejem.
Płynną masę dodaj do miski z suchymi składnikami i wymieszaj aby składniki się połączyły.
Połowę masy przełóż do osobnego naczynia i dodaj do niej kakao.
Do papilotek nakładaj naprzemiennie łyżeczkę masy jasnej i ciemnej.
Piekarnik nagrzej do 200 stopni i piecz przez ok 20 minut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz