Babeczki Marmurkowe
Składniki:
1 ½ szklanki mąki
Łyżka proszku do pieczenia
Niepełna szklanka cukru
Opakowanie cukru waniliowego
Szczypta soli
2 jajka
Szklanka mleka
Trochę poniżej ½ szklanki oleju
Przygotowanie:
Mąkę przesiej do miski, dodaj do niej proszek do pieczenia, cukier, sól oraz cukier waniliowy.
W osobnym naczyniu jajka roztrzep z mlekiem i olejem.
Płynną masę dodaj do miski z suchymi składnikami i wymieszaj aby składniki się połączyły.
Połowę masy przełóż do osobnego naczynia i dodaj do niej kakao.
Do papilotek nakładaj naprzemiennie łyżeczkę masy jasnej i ciemnej.
Piekarnik nagrzej do 200 stopni i piecz przez ok 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz