Strrrrrrasznie smaczne i proste w przygotowaniu:
Ciasto Dyniowe
Ciasto Dyniowe
Składniki:
2 szklanki mąki1 szklanka cukru
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
1 szklanka oleju
4 jajka
1/4 średniej wielkości dyni
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 płaska łyżeczka sproszkowanych goździków
pół szklanki posiekanych orzechów włoskich i ziaren słonecznika
Przygotowanie:
Dynię obierz ze skórki i usuń miąższ.
Pokrój w kostkę i gotuj na parze aż zmięknie.
Po ugotowaniu poduś na puree.
Odstaw do wystygnięcia.
Puree możesz również przygotować piekąc dynię w piekarniki.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiej przez sito.
Wymieszaj razem z cukrem i przyprawami.
Do składników dodaj jaja i olej. Muszą się dobrze połączyć.
Dodaj puree z dyni i orzechy i ziarna.
Piecz przez 40 minut w temperaturze 170 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz