niedziela, 13 stycznia 2013

Makaron

Najbardziej na świecie lubię Makarony!
Oto makaron spaghetti z sosem pomidorowym.




 
 
 
 
 
 
Składniki:
 
1/2 opakowania makaronu spaghetti
1 puszka pomidorów konserwowych
Mięso mielone
Puszka czerwonej fasoli
2 marchewki
Oliwki
1 duża cebula
2-3 ząbki czosnku
Świeża czerwona papryka
Łyżka oliwy z oliwek
Przyprawy:
 
Sól
Pieprz
Ostra papryka
Słodka papryka
Bazylia
Tymianek
Oregano
 
 
Przygotowanie:
 
Makaron gotujemy według sposobu użycia na opakowaniu.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na dużej patelni z użyciem oliwy z oliwek.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (czosnku nie wolno przypalić!)
Do składników dodajemy opakowanie mielonego mięsa i smażymy.
Na osobnej, głębokiej patelni lub w garnku łączymy puszkę pomidorów, puszkę fasoli,
pokrojoną w kostkę paprykę i oliwki.
Przyprawiamy ostrą i słodką papryką, bazylią, oregano, tymiankiem, solą i pieprzem.
Gdy sos będzie gotowy należy zmiksować go dokładnie blenderem.
Na koniec łączymy mięso z sosem pomidorowym.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz