czwartek, 7 marca 2013

Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Wiosenne barwy zagościły w kuźni kulinarnej.
Sałatka ze szpinakiem, tuskawkami i fetą.

 
 
 
 
 
 


Składniki:
 
125 g. świeżego szpinaku
8 dużych truskawek
Pół opakowania (250g.) sera feta
Kilka orzechów włoskich
Szczypiorek
1/3 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu balsamicznego
Pieprz
 
Przygotowanie:
 
Szpinak dokładnie umyj, usuń łodygi i porwij na mniejsze kawałki.
Truskawki pokrój na grube plasterki i wrzuć do miski ze szpinakiem.
Ser feta pokrój w kostkę. Drobno posiekaj świeży szczypiorek.
Orzechy włoskie obierz z łupin i zmiel na drobno.
Wszystkie składniki wrzuć do dużej miski.
Polej sosem z oliwy z oliwek i octu balsamicznego.
Dopraw pieprzem i delikatnie wymieszaj.
 
Z podanych składników przygotujesz około 3-4 porcje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz