Sałatka ze szpinakiem, tuskawkami i fetą.
Składniki:
125 g. świeżego szpinaku
8 dużych truskawek
Pół opakowania (250g.) sera feta
Kilka orzechów włoskich
Szczypiorek
1/3 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu balsamicznego
Pieprz
Przygotowanie:
Szpinak dokładnie umyj, usuń łodygi i porwij na mniejsze kawałki.
Truskawki pokrój na grube plasterki i wrzuć do miski ze szpinakiem.
Ser feta pokrój w kostkę. Drobno posiekaj świeży szczypiorek.
Orzechy włoskie obierz z łupin i zmiel na drobno.
Wszystkie składniki wrzuć do dużej miski.
Polej sosem z oliwy z oliwek i octu balsamicznego.
Dopraw pieprzem i delikatnie wymieszaj.
Z podanych składników przygotujesz około 3-4 porcje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz